Ik zag het levenslicht in 1967 in Brugge, maar woon al heel mijn leven in Brussel: eerst in Sint-Lambrechts-Woluwe, vervolgens lange tijd in Oudergem, daarna in Watermaal-Bosvoorde, en nu in Sint-Pieters-Woluwe. Ik ben gelukkig getrouwd met Isabel Vermote en ben fiere papa van drie kleine dochtertjes, Marie, Hélène en Felicia.

Ik liep 12 jaar school bij de Jezuïeten van het Sint-Jan Berchmanscollege in hartje Brussel. Nadien studeerde ik rechten, eerst aan de Katholieke Universiteit Brussel (K.U.B.), en vervolgens aan de K.U.L. In Leuven was ik ook actief bij het Katholiek Studentencorps – Brussel (K.S.C.), dat de studenten uit Brussel in Leuven groepeert. Ik behaalde vervolgens een bijzondere licentie economisch recht in Louvain-la-Neuve.

Ik ging aan de slag in de financiële sector en bouwde  er mijn loopbaan uit. Ondertussen had ik ook een lange weg als vrijwilliger afgelegd. Zo was ik gedurende acht jaar “Akela” (hoofdleider van de welpen) bij de scoutsgroep “Reynaert” in Sint-Pieters-Woluwe. Ik werd op jonge leeftijd voorzitter van het Gemeenschapscentrum Den Dam in Oudergem, en bleef dit dertien jaar lang, tot de dag waarop ik de eed aflegde als Vlaams volksvertegenwoordiger (zie verder). Ik was ook acht jaar voorzitter van de stadkrant “Brussel, deze week”, en lid van de raden van bestuur van de K.U.B. en van TV Brussel.

Als gelovige engageerde ik me ook voor de Kerk. Ik ben sinds lang lid van het vicariaal beraad (het stuurorgaan van de Brusselse kerk), en o.a. als lector actief in de Vogelzangparochie in Sint-Pieters-Woluwe. Samen met mijn echtgenote Isabel startte ik ook het initiatief “Blik-opener”: op geregelde tijdstippen nodigen ik en Isabel bij ons thuis een markante persoon uit die komt getuigen over zijn of haar gelovig (niet noodzakelijk christelijk) engagement.

Op politiek vlak ben ik al zo’n 20 jaar actief bij de Brusselse CD&V (vroeger CVP). Ik was o.a. voorzitter van de (toenmalige) CVP-jongeren van Brussel-19, en van de afdeling CD&V Oudergem. Ik bereidde ook meerdere verkiezingsprogramma’s voor van CD&V Brussel. In 2004 werd ik na sterke verkiezingsuitslagen verkozen tot eerste opvolger voor het Brusselse Parlement én voor het Vlaamse Parlement (kieskring Brussel). Ik maakte mijn debuut in het Vlaamse parlement in juli 2007, nadat Steven Vanackere de nieuwe Vlaamse Minister voor Welzijn werd. Vrijwillig én duurzaam engagement, een sterk geloof in het christendemocratische personalisme, en een groot vertrouwen in de waarde van elke unieke persoon vormen de basis van mijn politieke actie.

Bij de laatste regionale verkiezingen in juni 2009 heb ik een sterke score neergezet als 1e opvolger in het Vlaams Parlement en 2e opvolger in het Brussels Parlement, dankzij de steun van talloze militanten. Als stem van en voor de Vlaamse Brusselaars in het Vlaams Parlement heb ij mijn uiterste best gedaan om Brussel op de kaart te zetten in het Vlaamse halfrond. Hij heb allerlei kwesties die Brussel en Brusselaars aanbelangen (inschrijvingsbeleid van scholen, het GEN, werkgelegenheid, welzijn & volksgezondheid, e.d.) mee op de agenda gezet.

In het Vlaams Parlement was ik vast lid van de commissies Brussel en de Vlaamse Rand; Cultuur, Jeugd, Sport en Media en Buitenlands beleid en Internationale Samenwerking. Daarnaast was ik ook plaatsvervangend lid voor de Commissie onderwijs. 

Na de verkiezingen van 25 mei 2014 werd ik verkozen als Brussels volksvertegenwoordiger en lid van de Raad van de VGC. Van hieruit volg ik nu vooral de thema's werk en economie, mobiliteit en onderwijs & cultuur op.

Welkom bij CD&V. Onze websites maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren. Lees onze Cookies Policy voor meer informatie. Ons cookiebeleid en deze voorkeuren gelden voor alle CD&V-websites. Door op 'Akkoord' te klikken, ga je akkoord met de geselecteerde cookies.